Maso JERKY Hovězí 90g
Související produkty
Detailní popis produktu
Příchutě: Hovězí ORIGINAL, Hovězí HOT&SWEET, Hovězí PE
Složení: hovězí maso, jedlá sůl, mořská sůl, bílkovinný SÓJOVÝ hydrolyzát, kvasniční extrakt, kvasný ocet vinný, pepř, aroma, kouřové aroma, česnek, konzervant: dusitan sodný.
Každé balení obsahuje absorbér kyslíku, který zachovává chuť a aroma bez jakékoli negativní kontaminace po celou dobu trvanlivosti produktu.
100 g hovězího Jerky je vyrobeno z 225 g hovězího masa.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Když náčelník kmene jménem „Ten, který suší maso“ pátral v historii svých předků, zjistil, že výraz jerky je odvozen od slova ch’arki. To pochází z kečuánštiny, jazyka starých Inků, a znamená solené a sušené maso.
Sušené maso znaly odedávna všechny lovecké národy od polárních oblastí až k tropům. Není divu! Sušení je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Téměř k dokonalosti tuto metodu dovedli právě indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku nebo ho udili ve starém týpí.
Indiáni si sušené maso vyráběli hlavně pro dlouhé pochody, během kterých neměli v podstatě možnost dostat se k jídlu. Jerky jim vždy dodalo pořádný kus energie při zachování minimální hmotnosti.
Vy dnes samozřejmě nemusíte vést kočovný život, jezdit polonazí na koni po prérii nebo lovit bizony mocnou ranou pěstí, abyste si mohli na jerky pochutnat.